SPENNING I SPRÅK OG HANDLING

Det første jeg skrev for ungdom var de fem bøkene i spenningsserien EKSPRESS. Utgangspunktet er en vennegjeng, og et band, fra Valdres.

Jeg har også gitt ut to ungdomsbøker i serien Skumring ; Psyko og Rottereir.

De eldste bøkene finner du nederst på denne siden. Den nyeste er den første boka du scroller deg til.Velg FORSIDEGALLERI i toppmenyen om du vil se bedre og større bilder av bøkene.

SKUMRING: ROTTEREIR

Tør du bli med inn i Rottereiret?
Svein kalles Rottekongen. Han kan rotter. Men når Kenneth lokker ham inn i Rottereiret – ei riveklar rønne med likstank i kjelleren – blir det i meste laget. Det som plager Svein mest, er at Karo er med på det. Svein og Karo hører sammen. Hvorfor er hun med Kenneth? Det ingen av dem vet er at det er mer enn rotter i rønna …

SKUMRING: PSYKO

Først forsvant Jenny. Så forsvant Pia.
Men det er ikke nødvendigvis som du tror.
Ord kan lyve. Det er lett å misforstå.
Tør du møte sannheten?

FEM GANGER EKSPRESS

I spennings-/thrillerserien EKSPRESS følger vi en gruppe ungdommer fra Valdres gjennom et år - fra sommer til sommer. De etablerer bandet EKSPRESS - selvsagt inspirert av Valdresekspressen - men har også en egen evne til å havne på feil sted til feil tid. Eller: På rett sted til feil tid - for uten denne evnen ville det ikke blitt disse fem bøkene ...

Bøkene om bandet EKSPRESS  er handlingsmettede, med action og kjappe klipp. Skrivemåten er inspirert av visuell fortellerstil (film). Handlingen i alle bøkene har utgangspunkt i et bygdemiljø i Valdres. Tanken er å fortelle historier om norsk ungdom som havner i situasjoner de til vanlig ser på film.

Bøkene kan leses uavhengig av hverandre, men har en kronologi gjennom at jeg følger vennegjengen gjennom et år.

EKSPRESS V: NATTSANG

Ekspress går i oppløsning. Konserten på Vesleøya står i fare for ikke å bli noe av. Men da noe løser seg, skjer noe annet; Elin blir overfalt. Hvem gjorde det? Hvorfor? Kan det ha noe med at Leppa dukker opp igjen, eller er det andre som sniker rundt i skyggene? NATTSANG består ikke bare av vennskap, musikk, raske biler, mobiltelefoner og SMS-meldinger. Her er også frykt, forfølgelse, hevntanker, bål og brann! Les denne boka så fort som mulig.
Dette er femte bok i serien om Elin og Jørn, om bandet Ekspress  og om alt det de kommer borti.


EKSPRESS IV: BREKKSTANG

Alt ligger an til en knallhelg. Det er vår, bandmedlemmene i Ekspress er i Trondheim for å delta i Ungdommens kulturmønstring, og gatene yrer av løssluppen, kreativ ungdom. Hadde det bare ikke vært for at gatene også kryr av skarpskodde torpedoer og andre lyssky individer. BREKKSTANG består ikke bare av sol, vår, forelskelse og rock'n roll. Her er også rikelige doser av biljakt, paranoia, mørke kjellere med rotter, og avmakt, skrekk og gru - den bør derfor leses i ett jafs!


EKSPRESS III: SNØSTORM

På Beitostølen er det storsatsing for å trekke ungdom i påsken, med arrangementer som topper seg med DJ Cooljuice lørdag kveld. Ekspress er der på hyttetur for å øve til Landsmønstringa i Trondheim i mai, men til Jørns irritasjon klarer ikke de andre i bandet å konsentrere seg om spillingen, fordi bakkene og alle arrangementene frister. En dag møter Audun "Skredderen" som reklamerer for bygdebrygg, litt piff for de paffe i flytende form - akkurat det han trenger for å få bandet i humør og fart på musikken, tror han, men han tar feil, veldig feil ... SNØSTORM er en forrykende spennende thriller fra påskefjellet, med rave, snowboard, snøras, scooterforfølgelser, uvær, dop - drap og selvfølgelig masse musikk. Dette er tredje bok i serien om Elin og Jørn, om bandet Ekspress  og om alt det de kommer borti.  Flere utgaver på tysk + e-bok på tysk i 2015.


EKSPRESS II: STREIFSKUDD

Jørn presser seg inntil trestammen. Plutselig spruter det flis rett over hodet hans. Så hører han smellet. I et kort, forvirra øyeblikk skjønner han ikke hva som skjer ... Var det vådeskudd eller hadde noen siktet på ham med vilje?

"Det er en nifs ungdomskrim Widar Aspeli har skrevet. "
Harriet Eide, Dagbladet


EKSPRESS I: EKSPRESS

Det var på fottur de skulle. Som i fjor. Men ingenting blir som i fjor. Allerede på Ekspressbussen skjønner Jørn det. Og ikke før har han gått av bussen og møtt Elin, så vrenger Leppa den grønne volvoen mot dem så det hviner. Leppa har nemlig ikke noe særlig til overs for brunøyde gutter fra byen. Han setter større pris på Camilla og turene til Fjellstua. Men hva er det egentlig som foregår der? En bok med fart og spenning.

SE UNGDOMSBØKENE

Klikk deg inn på billedgalleriet under for å se forsidene til ungdomsbøkene.

SAGT OM PSYKO

"En intens og klaustrofobisk fortalt historie fra en noe mentalt ustabil ung gutt som er besatt av Pia. Vi får alt fortalt fra hans vinkel. Korte setninger og avsnitt gjør boka lettlest. Fin for de som sliter med å lese tykke, innfløkte bøker og de som lærer norsk, uten å bli for platt i historien. Jeg likte boka, selv om jeg synes hovedpersonen var motbydelig selvsentrert." Tulleruska`s world (bokblogg)

SNØSTORM

SOM E-BOK PÅ TYSK

""Schneesturm" von Widar Aspeli ist ein Buch, das man am besten im Winter - neben einem prasselnden Kaminfeuer aufs Sofa gekuschelt, während draußen ein Sturm tobt - lesen sollte, denn was ist anheimelnder als im warmen Wohnzimmer von eisigen, gefährlichen Abenteuern zu lesen? ;-))


Doch das soll beileibe nicht bedeuten, dass "Schneesturm" zu anderen Jahreszeiten bzw. Wetterbedingungen kein lesenswertes Buch wäre, ganz im Gegenteil: Aspeli erzählt eine wirklich spannende und teilweise richtig gruselige Geschichte."

- Katrin Hanika, krimi-forum.de