DET ER VEIARBEID PÅ DISSE SIDENE!
Caravan (4-7. trinn)

Dette forfatterbesøket vil ha hovedfokus på spenningsserien CARAVAN. Jeg har fått stipend fra Hedmark Fylkeskommune og LItteraturbruket (Norsk Forfattersentrum) for å utvikle et formidlingsopplegg omkring denne speningsserien.

Et forfatterbesøk (mest beregnet på mellomtrinnet) i klasserom/sal som gjennom eksempler fra bøker og serier sendt i radio og tv viser hvordan jeg skaper historier og fortellinger. Noen har rot i noe jeg en gang har opplevd - og ender i fantasien. Andre handler om å sette utfor ovarennet i en (dag)drøm - helt til "virkeligheten" treffer med full tyngde. Kan vi tro på det som fortelles når det meste er ljug? Hvem handler historiene egentlig om?

  • Enkelttime/45 - 60 minutter. Tradisjonelt forfatterbesøk.
  • Dobbelttime/90 minutter. Bakgrunn og arbeid med CARAVAN.
  • CARAVAN - en innføring og et skrivekurs. Tidsramme variabel. Denne er også en introduksjon til CARAVAN-kortene - og et skrivekurs.

Last ned og les mer HER .

 

Det er en gang (1-4. trinn)

Det finnes fortellinger overalt: De som fortelles bare én gang. De som fortelles gang etter gang. De som bare er dine. De som er synlig på skjerm. De som hviskes i et øre. De som ropes ut. De som ingen burde hørt. De som får oss til å le. De som får oss til å gråte. De som gjør oss redde. De som gjør oss sinte. De som aldri blir fortalt. De som flyr fra munn til munn for de forsvinner. De som fanges og skrives ned i en bok.

Jeg forteller om veien noen av mine fortellinger har vandret; Om de som havnet i en bok, om de som ikke passer i en bok - og noen av dem som aldri er skrevet, men kanskje er med i boka likevel ... og alle venter under lokket til en gammel eske. Den som løfter på lokket finner en fortelling. Kanskje finner noen ut at de vil fortelle noe også - og da blir det tid til det. Innholdet i forfatterbesøket bygger på fortellinger i et utvalg av bøkene mine.

Tilpasses klassetrinnet.